ESP | CAT | ENG

EMPRESA

Sobre nosaltres

Indústries WALDES SCCL, en el passat WALDES & CÍA, va iniciar la seva activitat al 1928 amb la producció de clecs, botons i reblons per a texans, fornitures i altres accessoris metàl·lics. Des d’aleshores el seu desenvolupament ha avançat com a pioner i líder en el sector.

Formada per un equip de professionals altament qualificats, amb fàbrica pròpia i oficines a la ciutat de Barcelona, l’empresa ocupa una superfície de més de 4.000 m2 en una ubicació molt favorable a prop de les principals xarxes de comunicació.

També compta amb una àmplia xarxa comercial que cobreix tot el país.

A partir de 1998, Indústries WALDES SCCL, diversifica la seva producció dirigint-se a altres línies de negoci: industrial, automoció, cartró i línia blanca. Per això va obtenir la certificació de qualitat ISO 9001-2015 i IATF 16949-2016 que avala totes les condicions necessàries tant en els processos de treball com en els productes fabricats.

Actualment també disposa del certificat OEKO-TEX®, que garanteix que els seus productes compleixin els requisits ecològics-humans de l’ESTÀNDAR 100 by OEKO-TEX®.

Certificado OEKO TEX es

La nostra alta capacitat tècnica ens permet assessorar i col·laborar amb els nostres clients en el disseny i desenvolupament de peces, donant servei als seus requeriments. Disposem d’un departament dedicat a la investigació i desenvolupament de nous productes, fent especial esment a tot el que fa referencia al tèxtil i marroquineria.

Estem orgullosos de comptar amb empreses de primer nivell entre els nostres principals clients.

Els nostres orígens

Els orígens de Indústries WALDES SCCL es remunten a l’any 1902 quan l’industrial txec Jindrich Waldes fundà la primera fàbrica de WALDES&CO a Praga, on seguiran les plantes de Dresden, Varsòvia, París i Nova York.

El 1928 neix la fàbrica de WALDES&CIA al Poblenou de Barcelona dedicada a fabricar productes i fornitures metàl·liques per a la confecció: botons, fornitures, fermalls i altres, sota les marques Koh-i-noor, Olímpia, Rayo, etc.

El símbol

Jindrich Waldes va ser un gran amic i mecenes del pintor Frantisek Kupka (Bohèmia, 1871- Puteaux, 1957) qui va ser considerat un dels cofundadors de la pintura abstracta i el cubisme òrfic.

A petició del Sr. Waldes, el pintor va crear la marca-símbol de l’empresa a partir d’un quadre on hi havia una filla de l’empresari, imatge que es va consagrar com a logotip de la companyia i actualment reconegut com un símbol de qualitat.

La fàbrica del Poble Nou

Amb seu en un edifici emblemàtic al barri de la Plata del Poblenou, hi ha la nau on s’ubica la fàbrica d’Indústries WALDES SCCL fou projectada el 1919 per l’enginyer Dario Daura.

Actualment el conjunt de l’edifici està catalogat amb el nivell B al Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic Historic-artístic de la ciutat de Barcelona de l’any 2006.

La cooperativa

A causa de la recessió econòmica que es va produir al 1974, WALDES&CIA va quedar molt afectada, així que els treballadors van adquirir l’empresa en règim de cooperativa, sent el 1981 quan definitivament aquest projecte culmina amb la creació de Indústries Waldes SCCL i que continua a l’actualitat.